Instagram

Smooth Operator – фотоепилация в домашни условия

Smooth Operator – фотоепилация в домашни условия
Може ли новото поколение устройства за фотоепилация да съперничат на тези в салоните?

Обикновено, когато става въпрос за козметични процедури, съм с нагласата да си платя за услугата, вместо да ги правя сама в домашни условия. След дълго проучване и четене във форуми на уредите за епилация Philips, реших да се захвана с фотоепилация, за да се отърва от космите веднъж завинаги. Мисълта, че бих могла да използвам уред за фотоепилация вкъщи докато гледам телевизия,  вместо да посещавам салон веднъж месечно, и да се наслаждавам на безгрижно отношение, все пак взе над мен превес. Извършването на фотоепилация в домашни условия може да изглежда рисковано и невъзможно за някои скептици, но винаги ме утешава фактът, че никоя компания, не би рискувала, пускайки на масовия пазар уред за красота, който е достатъчно мощен, за да изгори, да нарани или да обезобрази човек, дори ако се използва от най-безразсъдния потребител. Никоя компания не желае да си навлича съдебни неприятности.

Избраният от мен модел бе Philips Lumea Prestige BRI950/00. Аз съм идеален кандидат за третиране според инструкциите за работа, имам тъмна коса и мургава кожа (колкото по-голям е контрастът между двете, толкова по-лесно сигналът улавя пигмента). За съжаление за някои потребители, Lumea Prestige не е ефективен и не се препоръчва особено „върху рижава, светло руса и бяла / сива коса , или върху много тъмна кожа." Важно изискване, което трябва да спазите, е да нямате някакъв тен, дори соларен. В противен случай рискувате да изгорите кожата си. Основното правило при употреба е да са изминали шест седмици преди или след слънчевата ваканция, преди да започнете.

Самите устройства са доста сходни, изглеждат и тежат колкото сешоар. Има няколко настройки на интензитета на сигнала, който постепенно може да се увеличава. Натискате основния бутон на уреда върху областта, която искате да "покрие светлината", и светлината се изстрелва мигновено, след което преминавате към следващата зона. Лесно, безболезнено и просто.

Philips Lumea Prestige BRI950/00 разполага със специално вграден сензор SmartSkin, който прецизно оценява състоянието на вашата кожа преди да започнете третиране и препоръчва най-ефективната степен на сигнала. Освен че Philips Lumea Prestige елиминира разкарването ви до салон за красота, той осигурява и качество като в салон. Различните модели разполагат с гама от приставки, пригодени за различните части на тялото, за безупречен завършек, включително и приставка за тяло с голям обхват на обработка, лицева приставка с вградена светло функция за нежна кожа, извита приставка за по-специфични зони и такава за прецизни зони. Може да използвате фотоепилатора с кабел или без, което ви дава допълнително удобство при използването му в по-труднодостъпни зони, както и трайна мощност на включване за по-големите части на тялото където уредът позволява режим на плъзгане.

Реших да стартирам използването на уреда върху зоната под мишниците, която от години обезкосмявам с епилатор. За моя изненада, ефектът бе видим след петата процедура. Космите станаха много по-фини, а в последствие растежът им видимо се забави. При мен отне повече време от описаното, но след десетата процедура почти нямах косми в тази зона. Забравих за класическия стар епилатор, който вече дълго време стои прибран. Всичко, което трябва да направите, е да използвате устройството всеки две седмици в продължение на шест до осем седмици (не се притеснявайте, ще забележите намаление до 92% след само три до пет процедури). Наслаждавайте се на непрекъснато гладка, лятна кожа. Край на ежедневното депилиране. Philips Lumea Prestige BRI950/00 е революционен.

Фотоепилаторите Philips могат да се видят и купят в официалния сайт на Philips за България или в търговските мрежи на оторизираните партньори тук, както и в сайта на търговския партньор Solytron, където периодично някои модели се предлагат на промоционални цени.

Моделите за домашна употреба могат да бъдат закупени и в eBay, където разнообразието от модели и цени е голямо.

Безопасно може да кажем, че процесът на обезкосмяване никога не е бил по-гладък ...
Огледалце, огледалце ...
Компактното е отново на мода - Simplehuman
Musette Spring 2018
Балерините ROZA