Instagram

Parlux

Parlux
В края на 70-те години, след дългогодишни проучвания и сътрудничество с много италиански фризьорски салони, младият Paolo Parodi - директор на Parlux, започва кариерата си заедно с група млади служители, впускайки се в професионално начинание, което впоследствие ще се превърне в световен гигант.
Първият Pralux продукт - "Superturbo 1500" – е отличен благодарение на своя невероятен и високо устойчив двигател, който благодарение на иновативните технически характеристики бързо достига необходимата температура и има лесни за употреба превключватели.
Тези важни характеристики отстъпват място на много други професионални продукти, като винаги непрекъснато използват съвременни технологии.

Така през 1985 година миланската фирма проучва и създава нов сешоар: "Superturbo 2000" (1440 W, 2 температури, лек бутон за студен изстрел, нисък шум).

През април 1998 г. по време на търговско изложение в Болоня, Parlux представя нов сешоар, а именно Parlux 2800. Заедно с техническите характеристики, които вече са приети от техниците на Parlux (1700 W мощност, изстрел със студен въздух, лек и нисък шум), този нов модел за първи път е оборудван с ергономична ръкохватка, която помага на фризьорите да не се уморяват по време на работа.
Благодарение на високото качество на техническите си характеристики и модерния си дизайн, този модел се превръща в един от най-използваните сешоари във фризьорските салони по целия свят.

През 2000 година поредният нов сешоар бива представен. Това е моделът Parlux 3000 с модерен и практичен дизайн, 1810 W мощност, осигурява 2000 часа живот, отново 2 скорости и 4 температури на сушене.

В периода 2004-206 година на пазара излизат моделите Parlux 3200 Compact с още по-мощен мотор от предишните модели и Parlux 3200 "Ionic & Ceramic Edition, " модел с керамично покритие, покриващо изолацията и устройството като излъчва отрицателни йони. Това спомага косата да се изсуши много по-бързо, оставяйки я мека, гладка, лъскава и здрава.

През 2007 година излиза на пазара новият супер комплект Parlux 3500 в две версии: "Standard" и "Ionic". Този сешоар, много по-малък и по-лек, се оказа продукт, с голямо значение за фризьорите.

Именно този модел закупих за себе си 2 години по-късно. Моделът се върви в комплект с две фунии с различна дебелина на отвора за топлата струя. Сешоарът се предлага в различни цветове, затова аз избрах своя във вишнево червено. Има 2 скорости и 2 температури на сушене, както и изстрел със студен въздух.

През 2011 година Parlux предлага "Melody Silencer" или "Красота без шум". За пръв път в света новият сешоар "Melody Silencer" е с шумозаглушител, понижаващ шума от звука с 45%. Революционен елемент, който мисли за опазване на здравето както на клиента, така и на фризьора, и може лесно да се прикрепи към всички модели сешоари Parlux.

В периода 2014-2016 година компанията представя последните си модели Parlux 385 PowerLight, който бързо след това се превръща в най-продавания сешоар Parlux в света, както и всичките му многоцветни версии и по-специално моделите Light Blue Emerald (2014) и LightGold (2015). Керамичните части на устройството за сушене излъчват здрави йони и инфрачервени лъчи, което допринася за здравето и вида на косата.

След дългогодишен опит и многократно усъвършенстване на своите фризьорски продукти, Parlux представя на пазара последният си модел Parlux ADVANCE: иновативен, технологично напреднал и "футуристичен". Този модел съчетава в себе си всички технически параметри на своите предшественици, но в по-нов дизайн и с повече мощност.

Продуктите Parlux могат да се открият на доста места из онлайн пространството. Някои от сигурните търговци предлагащи Parlux са :

Enzo

Beauty expert предлагат по-голям асортимент от продуктите на Parlux, включително дифузери , преси и маши. Много често сайтът предлага намаления на конкретни модели.

Arlen отново голямо разнообразие от продуктите на Parlux

Всичко това изстрелва сешоарът Parlux на челното място в класацията ми от сешоари, които съм ползвала през годините. Не бих заменила този сешоар с никоя друга марка. Единствената промяна, която бих направила е да си купя по-нов модел, от моя Parlux 3500. Сешоарът Parlux е инвестиция в дългосрочен план. Високата издръжливост на продуктите е най-приятният бонус.
Огледалце, огледалце ...
Компактното е отново на мода - Simplehuman
Musette Spring 2018
Балерините ROZA